Tot mai mulți angajați încep să folosească ChatGPT pentru a-și ușura munca, iar lucrurile nu par că o să se schimbe prea curând.
Totuși, dacă nu ești obișnuit cu AI-ul, poate fi greu să știi de unde să începi.
De aceea am selectat 22 dintre cele mai bune prompt-uri ChatGPT (sau orice alt chatbot) pentru cei care se ocupă de conturi de social media, ca să economisești timp și să primești idei noi.
Ține cont că, cel mai probabil, un singur prompt nu va fi de ajuns, iar răspunsul nu va fi perfect din prima.
Cere-i mai multe detalii, pune-i întrebări referitor la ce a spus, spune-i să vină cu mai multe idei. Continuă conversația cu chatbot-ul și, în final, vei ajunge la un rezultat pe măsură.
De asemenea, cu cât îi oferi mai multe detalii, cu atât mai bine! Povestește-i despre afacerea pe care o promovezi, spune-i despre audiență, spune-i ce ton să folosească.
Primul prompt
La început e important să-i oferi puțin context lui ChatGPT. Începe cu acest prompt:
Ești un social media manager cu peste 20 de ani de experiență în domeniu. Ești informat cu cele mai bune practici de social media în scopul creșterii audienței, interacțiunii cu urmăritorii, dar și al vânzărilor de produse, iar pe baza lor vei răspunde la următoarele cerințe.
După ce ai trimis acest mesaj, poți începe cu prompturile:
Prompt-uri ChatGPT pentru social media
1. Vino cu 10 idei prin care pot folosi grupurile de Facebook pentru a promova noul capsator Sigma pe care îl vindem.
2. Creează o descriere pentru o postare de pe Instagram pentru o sticlă filtrantă de apă. Urmăritorii sunt majoritatea bărbați, cu vârsta cuprinsă între 24 și 31 ani.
3. Creează 5 idei de postări pe LinkedIn bazate pe următorul articol: [articol]
4. Creează o descriere pentru o reclamă care promovează un curs de social media marketing către femei cu vârsta între 18 și 30 ani. Folosește un limbaj persuasiv/comic/emoțional și menționează următoarele caracteristici: se desfășoară fizic în București, durează o lună și costă doar 999 lei.
5. Creează un sondaj pe LinkedIn referitor la obiectivele personale pentru 2024.
6. Sugerează-mi 10 idei de hashtag-uri în trend pentru TikTok pentru următoarea postare: [descrierea postării]
7. Sugerează 5 idei de postări creative pe TikTok care rezonează cu o audiență formată din copii cu vârsta între 13 și 17 ani. Pagina este despre League of Legends.
8. Creează un calendar social media cu 3 postări pe săptămână timp de 2 luni pentru o cafenea din Cluj.
9. Descrie beneficiile masajului terapeutic pentru oamenii care stau toată ziua pe scaun. Apoi transformă acest beneficii într-o postare succintă pe Facebook.
10. Transformă acest email într-o postare pe Facebook destinată oamenilor pasionați de afaceri, cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 ani: [email]
11. Creează o listă cu întrebări interesante despre sport pe care să le pun urmăritorilor mei.
12. Scrie un răspuns pentru următorul comentariu negativ lăsat la o postare de pe social media: [comentariu]. E important ca persoana să se simtă înțeleasă și să știe că problema va fi rezolvată.
13. Creează o biografie scurtă și amuzantă pe TikTok pentru o companie care vinde hârtie igienică.
14. Creează un script pentru un video care va fi publicat pe TikTok. Vrem să promovăm un balsam de buze Nivea într-un videoclip amuzant de 15 secunde.
15. Creează un buyer persona pentru cineva care este interesat de achiziționarea unui apartament. Include vârsta, sexul, interesele, problemele întâmpinate și canelele de social media pe care le folosește.
16. Dă-mi câteva idei de postări interactive pentru un restaurant pe care le pot folosi pe Facebook pentru a interacționa mai mult cu urmăritorii.
17. Scrie un email scurt în care să îi ceri unui influencer să facă o campanie despre suplimente cu Omega 3.
18. Scrie o postare prin care încurajezi audiența să își împărtășească experiența personală avută cu serviciul nostru de tuns.
19. Dă-mi câteva idei de postări de Instagram cu tema Paștelui pentru o afacere care vinde servicii de înfrumusețare.
20. Scrie o descriere pentru o postare pe Facebook referitoare la motivele pentru care toată lumea ar trebui să investească într-un scaun ergonomic de calitate dacă stau mult la birou. Descrierea nu trebuie să depășească 250 cuvinte.
21. Spune-mi niște beneficii unice pe care le au tricourile de bumbac, care să rezoneze cu un public țintă format din oameni cu vârsta între 30 și 40 de ani.
22. Transformă următoarea descriere de postare de pe Facebook într-un script amuzant pentru Instagram Reels: [descriere]
Concluzie
Acestea sunt câteva idei de prompturi pe care le poți folosi pentru postările de pe social media.
Orice produs sau serviciu de mai sus poate fi înlocuit cu produsul pe care îl promovezi. Ține minte – include cât de multe detalii poți.
De asemenea, dacă îi trimiți un mesaj în română. ChatGPT nu folosește întotdeauna un limbaj uzual și s-ar putea să mai aibă câteva expresii care sună ciudat. Tot ce trebuie să faci e să îi spui acest lucru, făcând referire la acea expresie, iar acesta își va schimba formularea.